Fredagsfavorit
Vad ska du äta ikväll? Testa en snabblagad biffsteksmacka – du kommer inte bli besviken!
Biffsteksmacka med senap och krispig kål
2 personer
Tid: 30 minuter
Att grönkål och senap gillar varandra vet vi, lägg till ryggbiff och en härlig ciabatta så får du smaka på magi.
1 litet grönkålshuvud (ca 200 g)
jungfruolivolja
1 ciabatta
senap
majonnäs (gärna Hellmann’s)
1 citron
1 schalottenlök (fint skivad och lagd i saft från citronen ovan)
2 bitar ryggbiff
flingsalt och peppar
Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i strimlor, skölj och torka upp i en salladsslunga. Vänd ner 2 msk olivolja och se till att all kål är täckt. Strö ut på en bakpappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10 minuter eller tills kålen är väldigt krispig, men fortfarande grön. Strö över flingsalt.
Dela ciabattan på längden och rosta snittytan i en stekpanna. Bred senap på den ena sidan och majonnäs på den andra. Låt löken rinna av och strö ut den på senapssidan av brödet.
Värm olja i en stekpanna tills den är superhet och stek köttet som du vill ha det. Skär köttet i skivor och lägg på senapssidan av brödet. Strö över kålen och lägg på det andra brödet som lock. Skär i två delar och ät genast.
Dryckestips:
Le Verdier 2010, Cairanne, Côtes-du-Rhône-Villages, Rhône, Frankrike (nr 2440) 89 kr. Kryddigt och mustigt rödvin med nyanserad smak av ekfat, mörka bär, örter och lakrits.