Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fredagsfavorit

01 feb, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad ska du äta ikväll? Testa en snabblagad biffsteksmacka – du kommer inte bli besviken!

 

Biffsteksmacka med senap och krispig kål

2 personer

Tid: 30 minuter

 

Att grönkål och senap gillar varandra vet vi, lägg till ryggbiff och en härlig ciabatta så får du smaka på magi.

 

1 litet grönkålshuvud (ca 200 g)

jungfruolivolja

1 ciabatta

senap

majonnäs (gärna Hellmann’s)

1 citron

1 schalottenlök (fint skivad och lagd i saft från citronen ovan)

2 bitar ryggbiff

flingsalt och peppar

 

Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i strimlor, skölj och torka upp i en salladsslunga. Vänd ner 2 msk olivolja och se till att all kål är täckt. Strö ut på en bakpappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10 minuter eller tills kålen är väldigt krispig, men fortfarande grön. Strö över flingsalt.

Annons

Dela ciabattan på längden och rosta snittytan i en stekpanna. Bred senap på den ena sidan och majonnäs på den andra. Låt löken rinna av och strö ut den på senapssidan av brödet.

Värm olja i en stekpanna tills den är superhet och stek köttet som du vill ha det. Skär köttet i skivor och lägg på senapssidan av brödet. Strö över kålen och lägg på det andra brödet som lock. Skär i två delar och ät genast.

 

Dryckestips:

Le Verdier 2010, Cairanne, Côtes-du-Rhône-Villages, Rhône, Frankrike (nr 2440) 89 kr. Kryddigt och mustigt rödvin med nyanserad smak av ekfat, mörka bär, örter och lakrits.

 

Annons