Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frikadeller och sallad med fikon och fetaost

24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på frikadeller och sallad med fikon och fetaost
Columbus Leth
Frikadeller gjorda på fläskfärs gör sig gott med en matig sallad – som vi gör med färska fikon, röda äpplen och fetaost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Frikadeller och sallad med fikon och fetaost

Servera frikadellerna med en färgstark sallad.

Läckra frikadeller serveras här med sallad med fikon och fetaost
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 lök
500 g fläskfärs
1 ägg
1 dl mjölk
3 msk vetemjöl
½ tsk mald kryddnejlika
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
1 msk smör till stekning

Sallad:

100 g blandad grönsallad
2 röda äpplen
4 färska fikon
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk grov senap
1 tsk flytande honung
Havssalt och svartpeppar
50 g valnötter
100 g fetaost

Gör så här:

  1. Skala och riv löken. Blanda den med färsen i en skål tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, kryddnejlika, salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop till en jämn smet. Låt smeten vila i kylen i 15 minuter.
  2. Forma smeten till köttbullar och stek dem i en varm stekpanna med olja och smör tills de är gyllene och genomstekta.
  3. Sallad: Skölj och torka salladen. Skölj äpplena och skär dem i små tärningar eller tunna skivor. Skär fikon i klyftor. Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av dressingen med salt och peppar.
  4. Blanda sallad och äpplen med dressingen och servera på ett fat. Toppa salladen med fikon, hackade valnötter och smulad fetaost. Servera salladen med frikadellerna.

Foto: Columbus Leth

Annons