Frisk apelsin- och avokadosallad
24 feb, 2020
AvRedaktionen
God, vårig och fräsch! Bjud på apelsin- och avokadosallad med friska smaker.
Annons
4 portioner
Apelsin- och avokadosallad:
6 apelsiner
1 mogen avokado
1/2 citron, saften
1 ask smörgåskrasse
40 g osaltade, skalade pistaschmandlar
Vinägrett:
1 schalottenlök
1 msk vit balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 tsk rosépepparkorn
Salt:
2 msk olivolja
Gör så här:
- Filea apelsinerna, skär i skivor.
- Tärna avokadon.
- Droppa lite citronsaft över.
- Blanda vinägretten.
- Skala löken och hacka fint.
- Rör ihop lök med balsamico, honung, krossad rosépeppar och salt.
- Blanda sist ner olivoljan.
- Fördela apelsinskivorna över ett stort fat.
- Lägg avokadon på.
- Droppa vinägrett över och toppa med krasse och grovhackade pistaschmandlar.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons