Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frisk päron- och granatäppelsallad

26 nov, 2019
AvRedaktionen
Recept på päron- och granatäppelsallad
Knaprig och söt sallad som passar utmärkt som tillbehör. Toppa med päron, druvor, granatäpplen och nötter vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 portioner

Du behöver:

3 päron

2 dl gröna druvor

1 granatäpple

200 g blandad sallad, gärna med mangold

1/2 dl pekannötter

Dressing:

1/2 dl jungfruolivolja

1/2 msk honung

1 msk vit balsamvinäger

Salt

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skölj och skär päron i klyftor.
  3. Halvera druvorna.
  4. Kärna ur granatäpplet och se till att inga vita hinnor kommer med.
  5. Fördela salladen på ett stort fat.
  6. Arrangera päron, druvor, granatäpplen och nötter ovanpå.
  7. Ringla över dressing.
Recept på päron- och granatäppelsallad
Frisk päron- och granatäppelsallad.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER: 

Krispig och smakrik grönsallad

Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter

Annons