Frisk päron- och granatäppelsallad
26 nov, 2019
AvRedaktionen
Knaprig och söt sallad som passar utmärkt som tillbehör. Toppa med päron, druvor, granatäpplen och nötter vid servering.
Annons
8 portioner
Du behöver:
3 päron
2 dl gröna druvor
1 granatäpple
200 g blandad sallad, gärna med mangold
1/2 dl pekannötter
Dressing:
1/2 dl jungfruolivolja
1/2 msk honung
1 msk vit balsamvinäger
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Skölj och skär päron i klyftor.
- Halvera druvorna.
- Kärna ur granatäpplet och se till att inga vita hinnor kommer med.
- Fördela salladen på ett stort fat.
- Arrangera päron, druvor, granatäpplen och nötter ovanpå.
- Ringla över dressing.
Av: Sofia Andersson
Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons