Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

5 friska drinkar med spännande smaker

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Friskar drinkar som passar till våren.
Uppdatera dina cocktails med spännande smaker. Här är fem friska drinkar med oväntade kombinationer som portvin & hallon, ananas & habanero samt lime & grönt te. Toppa med champagne eller mousserande för extra svalka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Våren och värmen är äntligen här. Vad passar då bättre än att bjuda på friska och härliga drinkar? Bartendrarna Jacob Sundin, Andreas Näslund, Britt van det Poel och Hanna Oscarsson från olika krogar i Stockholm har satt ihop ett gäng recept på cocktails med spännande smaker som passar lika bra på grillkvällen eller trädgårdsfesten som på en solvarm balkong.

1. Fizzy Cobbler

Fizzy Cobbler skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.
Fizzy Cobbler skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.

Ingredienser:

50 ml Sandemans Old Invalid Port portvin

25 ml citronjuice

Annons

15 ml sockerlag

1 jordgubbe

1 hallon

100 ml Perrier Jouët Champagne

Gör så här:

Muddla bären i en cocktailshaker, tillsätt sedan iskuber samt övriga ingredienser förutom champagne. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt glas på fot. Toppa med champagne och garnera med en ätbar blomma och en torkad apelsinskiva

2. Sommarkatt

Sommarkatt skapad av Britt van der Poel.
Sommarkatt skapad av Britt van der Poel.

Ingredienser:

3,5 cl Absolut Lime

0,5 cl Suze

1,5 cl lime

3 cl grönt te

3 cl citronmeliss-syrup

3 cl champagne

Gör så här:

Annons

Lägg citronmeliss-syrup, grönt te och Absolut Lime i ett glas. Släng i en skvätt lime och fyll på med is. Poppa därefter en champagne och toppa upp.

3. Spicy Pineapple Daiquiri

Spicy Pineapple Daiquiri skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.
Spicy Pineapple Daiquiri skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.

Ingredienser:

50 ml Havana Club 3 Anos rom

25 ml limejuice

25 ml ananasjuice

20 ml sockerlag

2 dash Hellfire Habanero Shrub Cocktail Bitters

Gör så här:

Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i en kyld coupette. Garnera med en ananasklyfta

Annons

4. Altos Cilantro Buck

Altos Cilantro Buck skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.
Altos Cilantro Buck skapad av Jacob Sundin och Andreas Näslund.

Ingredienser:

50 ml Olmeca Altos Reposado tequila

25 ml limejuice

15 ml agave syrup

6 blad färsk koriander

ca 150 ml ginger beer

Gör så här:

Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser förutom ginger beer. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt highballglas. Toppa med ginger beer och garnera med ett lime wheel samt färsk koriander.

5. L.O 18

L.O 18 skapad av Hanna Oscarsson.
L.O 18 skapad av Hanna Oscarsson.

Ingredienser:

Annons

4 cl Absolut Lime

3 cl lime/äpple cordial*

en liten nypa salt

Gör så här:

Rör drinken på is eller bygg den direkt i glas med is och rör om. Gör sig bäst kall och toppas med tonic om så önskas. Garneras med limezest, som pressas lätt över glaset. Oljorna från skalet ger en härlig näsa av lime till drinken. Zesten läggs sedan i glaset.

*Lime/äpple cordial

2,5 dl limejuice

1 dl vatten

3 dl socker

skal från en lime och två svenska röda äpplen

Gör så här:

Ta bort kärnhuset från äpplena och skär upp i tärningar. Lägg socker, vatten, limejuice och äpplen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda. När sockret har löst sig, sänk värmen och låt stå i 10 min. Stäng sedan av plattan och lägg ner limeskalet (endast de gröna delarna av skalet, ej det vita). Låt stå i 5 min, sila sedan av.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons