Friterade hallon med citronsås
4 personer
Tid: 45 minuter
Hallon:
200 g hallon
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 msk bakpulver
frityrolja
florsocker
Gör så här:
Vispa ihop vetemjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180°.
Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp, och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och lätta är de klara. Ta upp dem och lägg på tidningspapper. Pudra med florsocker.
Citronsås
Tid: 20 minuter
Underbar söt/syrlig sås som passar utmärkt till de friterade hallonen.
Du behöver:
1 citron (saften)
50 g smör
1 1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Pressa citronen och häll saften i en kastrull. Tillsätt smöret, sockret och vispgrädden. Rör om och låt koka upp. Låt citronsåsen småkoka i cirka 5 minuter tills den tjocknat något. Låt svalna och servera till de frasiga hallonen.
Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling