Friterade majsbitar
22 sep, 2017
AvRedaktionen
Härliga och mättande munsbitar på färsk majs. Gott som snacks eller som tillbehör till buffén. Fritera majsbollarna tills de blivit gyllenbruna och avsluta med att strö över hackad persilja och flingsalt.
Annons
Cirka 20 bollar
Tid: 45 minuter
Du behöver:
3 färska majskolvar
2 ägg
2 msk vetemjöl
salt, peppar
frityrolja
Till servering:
hackad persilja och flingsalt
Gör så här:
Skala majskolvarna och skär bort majskornen med en vass kniv. Vispa äggen. Blanda majskornen med äggen så att de täcks helt. Strö över mjölet och rör om så att eventuella klumpar försvinner. Salta och peppra. Ställ smeten kallt i 30 minuter.
Hetta upp oljan. Använd en matsked och lägg i smeten, cirka en matsked i taget i den heta oljan. Fritera tills majsbollarna blivit gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling
Annons