Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterade majsbitar

22 sep, 2017
AvRedaktionen
Friterade majsbitar.
Härliga och mättande munsbitar på färsk majs. Gott som snacks eller som tillbehör till buffén. Fritera majsbollarna tills de blivit gyllenbruna och avsluta med att strö över hackad persilja och flingsalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Cirka 20 bollar

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 färska majskolvar

2 ägg

2 msk vetemjöl

salt, peppar

frityrolja

Till servering:

hackad persilja och flingsalt

Gör så här:

Skala majskolvarna och skär bort majskornen med en vass kniv. Vispa äggen. Blanda majskornen med äggen så att de täcks helt. Strö över mjölet och rör om så att eventuella klumpar försvinner. Salta och peppra. Ställ smeten kallt i 30 minuter.

Hetta upp oljan. Använd en matsked och lägg i smeten, cirka en matsked i taget i den heta oljan. Fritera tills majsbollarna blivit gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Friterade majsbitar.
Friterade majsbitar.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons