Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterade ostpuffar

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ca 12 st

1 timme

Tips! Lite snabbare går det om du skär rutor i stället. Skär då bort kanterna runt omkring. Tänk på att filodegen torkar snabbt och det är bra att ha en fuktig handduk att lägga på degen medan man gör puffarna.

500 g riven ost (t ex cheddar eller västerbottens)

2 ägg

6 ark filodeg

1 liter solrosolja till fritering

lite färska örter till dekorering

Blanda osten med äggen. Lägg ut 2 ark på en bänk. Bred på ett lager av ostblandningen och lägg på ytterligare 2 ark filodeg. Varva 2 gånger till och avsluta med 2 ark. Ta ut rundlar med ett glas. Hetta upp oljan till medelvärme. Fritera ostpuffarna i ca 1 minut på varje sida eller tills de har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat med lite färska örter och servera direkt.

Annons