Fröklädda kvadrater
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
12 stycken
Lika nyttiga som goda till frukost. Stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.
25 g jäst
1 msk honung
1 tsk (rågad) salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjöl
Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt bunke i 1 timme.
Värm ugnen till 250°. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
Annons