Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fröklädda kvadrater

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 stycken

Lika nyttiga som goda till frukost. Stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.

25 g jäst

1 msk honung

1 tsk (rågad) salt

4 dl vatten

1 dl solrosfrön

3 msk linfrö

1 dl vetekross

1 dl rågkross

9 dl vetemjöl

Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrö, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs täckt bunke i 1 timme.

Värm ugnen till 250°. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.

Annons