Frosé med jordgubbssockerlag
14 apr, 2023
AvAnna Wendt
Det fina med frosé med jordgubbssockerlag är att det är både drink och dessert!
Annons
Frosé med jordgubbssockerlag
Fruset rosévin och jordgubbar – sommar i ett glas.
4 glas
Annons
Du behöver:
750 ml rosévin
1 dl jordgubbssockerlag (se recept)
1/2 dl vodka
3 msk saft från färsk lime
Jordgubbssockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
Ca 3 dl jordgubbar, hackade
Gör så här:
- Frys in rosévinet i en vid burk eller låda ca 20x30 cm. Det går också bra att hälla direkt i en zip-lock-påse som rymmer minst 1 liter. Frys i minst 6 timmar.
- Jordgubbssockerlag: Hacka jordgubbarna grovt. Lägg dem i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten, koka upp och rör tills sockret löst sig. Lyft av plattan och låt stå minst 30 minuter. Sila genom en finmaskig sil och pressa saften ur jordgubbarna. Ställ kallt.
- Mixa det frysta rosévinet i en blender eller med stavmixer tillsammans med jordgubbssockerlag, limesaft och vodka. Häll upp i vackra glas och servera direkt.
Foto: Lisa Björner
Annons