Leilas frozen cheesecake med pepparkaka
1 glasstårta
Tid: 30 minuter + tid i frysen
Ingredienser:
4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
100 g pepparkakor
100 g digestivekex
Röda vinbär, färska fikon eller andra bär till garnering
Gör så här:
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Plasta formen noggrant så att smeten inte kan få kylskåpssmak.
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i minst 5–6 timmar. Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med röda vinbär, fikon eller andra bär.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.