Bjud på säsongens bästa dessert – frozen rosé
29 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Sommaren är räddad med det här enkla receptet på frozen rosé – dessert och drink i ett!
Annons
Frozen rosé
I stället för en dessert!
4 drinkar
Du behöver:
75 cl torrt rosévin
½–1 dl sockerlag
1 dl pressad limesaft
1 dl vodka
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Till servering:
Jordgubbar
Gör så här:
- Häll rosévinet i en låg vid form och frys över natten. Koka socker och vatten tills sockret smält. Låt svalna. Blanda sockerlag, limesaft och vodka. Skrapa ur det frysta vinet i en skål och kör snabbt samman med en stavmixer till en porös massa.
- Fördela i glasen och häll över vodkablandningen. Garnera med jordgubbar.
Recept: Julie Hey, Anna Wendt, Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Lisa Björner, Stine Christiansen
Annons