Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad
Den här efterrätten (eller mellanmålet!) är superenkel att göra och tar inte alls lång tid att förbereda. Vill ni ha en sötare variant kan ni byta ut tranbär och russin mot jordgubb och banan. Eller varför inte blåbär och hallon? Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Du behöver:
4,5 dl vaniljyoghurt
2 msk honung
1 msk torkade tranbär
1 tsk russin
Topping:
5 färska jordgubbar
1 msk kokosflingor
1 msk cacao nibs eller chokladknappar
Gör så här:
1. Mixa yoghurt och honung till en jämn smet. Häll i tranbär och russin och rör om.
2. Ta fram en plåt eller motsvarande och klä den med bakplåtspapper. Häll över yoghurtsmeten och använd en slickepott för att få den så tunn (eller tjock!) som du önskar.
3. Strö över jordgubbsbitarna, chokladen och kokosflingorna. Förvara i frysen i 2-4 timmar.
4. Ta ut formen och använd en kniv för att bryta yoghurten i bitar. Servera direkt eller förvara i frysen i små plastpåsar.
Foto och recept: My Fussy Eater