Matig frukostbowl med citrus- och tahinidressing
Receptet är framtaget av bloggen Green Kitchen Stories
2 portioner
Du behöver:
3 stora stjälkar grönkål
12 gurka
5 körsbärstomater
1 liten näve persilja eller annan färsk ört
1 skvätt olivolja
2 ägg
2 dl svarta bönor, förkokta
12 tsk spiskummin
Dressing:
12 dl God Morgon® Organic Sunny Citrus Blend
12 dl ljus tahini
1 cm färsk ingefära, finriven
1 tsk gurkmeja
salt
Till servering:
1 avokado
sesamfrö
Gör så här:
Skär bort den tjockare delen av stammen från grönkålen, hacka bladen fint och lägg i en eller två skålar. Vispa ihop dressingen eller kör den i en blender för att få den helt jämn. Häll hälften av dressingen över grönkålen och massera in den i bladen för att mjuka upp dem. Skär gurka och körsbärstomater i mindre bitar, finhacka persiljan och vänd ner i grönkålen. Vispa ihop två ägg och en skvätt salt och stek en mjuk äggröra i en oljad panna. Häll upp äggröran i ena sidan av skålen. Sätt tillbaka stekpannan på värmen och häll i en skvätt olja till, skölj bönorna, häll i stekpannan tillsammans med spiskummin och låt steka ett par minuter. Häll i de varma bönorna i skålen och servera salladen toppad med tärnad avokado, sesamfrö, persilja och resterande dressing.