Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saftiga frukostmuffins med äpple

14 aug, 2018
AvRedaktionen
Frukostmuffins med äpple.
Med rivet äpple i smeten blir de här muffinsen förföriskt saftiga. De är dessutom lika goda till frukost som till mellanmål eller fika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 muffins

20 min

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl

1/2 dl råsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

75 g smör (i små tärningar)

1 ägg

1 äpple (rivet)

1/2 äpple (i skivor)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt det tärnade smöret och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Blanda ner ägg och 1 rivet äpple. Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr. Fyll degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt och stick eventuellt ner en skiva äpple i varje muffins. Grädda i ca 10–12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade. Servera med en god lagrad ost, en sylt och ev några klyftor äpple.

Frukostmuffins med äpple.
Frukostmuffins med äpple. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons