Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frukostmuffins med müsli och fikon

02 jan, 2018
AvRedaktionen
Frukostmuffins med müsli och fikon.
Härliga frukostmuffins med kryddig sötma från fikonen. Ät dem ljumma med lemon curd eller lite smör och några saltflagor. Bäst resultat får du med en så kallad muffinspanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 ägg

2 dl råsocker

2 dl mild yoghurt med honungssmak

2 dl basmüsli

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl grovhackade nötter (t ex cashew- eller hasselnötter)

2 torkade fikon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop ägg, socker och yoghurt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten.
  4. Skiva fikonen och tillsätt.
  5. Rör till en tjock smet och klicka ut i muffinsformar.
  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
Frukostmuffins med müsli och fikon.
Frukostmuffins med müsli och fikon.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons