Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fruktsallad med kokos och russin

15 maj, 2016
AvRedaktionen
En enkel men ovanligt god fruktsallad. Läcker som den är eller till glass. Det går bra att göra salladen ett par timmar i förväg men täck den i så fall väl med plastfolie. Ska stå svalt men inte i kylskåp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fruktsallad med kokos och russin.
Fruktsallad med kokos och russin.

6 personer

Du behöver:

1 1/2 dl mandel, hackad

4 söta apelsiner

4 vackra röda äpplen

4 kiwifrukter

1 1/2 dl russin

1 dl kokosflingor

Gör så här:

Hacka mandeln ganska grovt (den behöver inte skalas). Ställ åt sidan. Skär av en liten bit i botten av apelsinerna så att de kan stå stadigt. Skär sedan bort allt skal med vass kniv så att även det vita innerskalet försvinner. Skär apelsinerna i bitar. Tvätta och skär äpplena i bitar, det blir vackrast med röda äpplen. Skala och skär kiwin i halvmånar. Lägg frukten i en skål. Strö över hälften av den hackade mandeln, russinen och kokosflingor. Blanda varsamt med frukten. Toppa med den sparade hälften mandelhack, russin och kokos.

Recept: Anna Bergström
Foto: Fanny Bergström

Annons