Fryst mangocheesecake
26 mar, 2019
AvRedaktionen
Len och god cheesecake med smak av mango. Extra vacker blir den med mönstret som du gör med hjälp av en tandpetare. Servera fryst.
Annons
10 bitar
Ingredienser:
150 g digestivekex
125 g smält smör
225 g mango
400 g cream cheese
1 burk kondenserad mjölk
Gör så här:
- Klä botten av en rund springform med bakplåtspapper. Mixa kexen och det smälta smöret till fina smulor. Tryck ut jämnt i botten av formen.
- Mixa mangoköttet till en slät puré.
- Vispa cream cheese och kondenserad mjölk till en slät kräm. Lägg ⅓ av krämen i en annan bunke och mixa med mangopurén. Häll upp mangopurén i formen. Ställ in i kylen och låt stelna. Låt den resterande krämen stå i kylskåpet under tiden.
- Ta cirka 1 ½ dl av den resterande krämen, tillsätt lite gul karamellfärg och rör om. Häll upp i en spritspåse. Häll upp den ofärgade krämen i formen. För att dekorera kakan, spritsa ett fint mönster med den färgade krämen och dra sedan med en tandpetare genom färgen.
- Ställ sedan in i frysen cirka 3 timmar. Ta ut ur frysen cirka 20 minuter innan servering.
Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe
Annons