Fullkornspizza med parmaskinka och potatis
23 aug, 2018
AvRedaktionen
Frasig, matig, pizza med parmaskinka, färskpotatis och mozzarella. Lite fullkorn i degen gör pizzan matigare och mer mättande. Använd gärna pizzasten i ugnen eller på grillen.
Annons
4 personer
Deg:
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
4 1/4 dl fullkornsvetemjöl
4 1/4 dl vetemjöl
Topping:
olivolja, till pensling
300 g krossade tomater
4 färskpotatisar
130 g pesto
100 g parmaskinka
125 g mozzarella
Till servering:
2 msk olivolja
2 msk balsamicosirap
1 dl rucola
Gör så här:
- Rör ut jästen i ljummet vatten tillsammans med salt och socker. Rör ner mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg, låt jäsa 1 timme under bakduk.
- Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Pensla botten med olivolja, fördela krossade tomater över, skrubba potatisen och skär i lövtunna skivor och fördela på pizzan.
- Klicka på pesto, lägg på parmaskivor och rivna bitar av mozzarellan. Grädda, gärna på pizzasten, i ugnen i 25–30 minuter eller på grillen tills pizzan är gyllene.
- Ringla över olivolja och balsamicosirap och servera. Toppa med rucola.
Av: Marie Melchior
Foto: Öome Falck
Annons