Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost

05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.
Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 liten rödlök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 röd chili (urkärnad)

olja

400 g kalvfärs

1/2 burk krossade

tomater

salt och peppar

färdigkokt ris (ca 3 portioner)

200 g fetaost

6 paprikor, olika färger

Gör så här:

Fräs rödlök, vitlök och urkärnad chili. Blanda ner färsen och låt allt bli genomstekt. Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Blanda ner riset och smula i osten. Blanda väl och fördela färsblandningen i de urkärnade och urgröpta paprikorna. Sätt in i ugnen på 200° i 10–15 minuter.

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.
Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons