Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost
05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.
Annons
4–6 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 liten rödlök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 röd chili (urkärnad)
olja
400 g kalvfärs
1/2 burk krossade
tomater
salt och peppar
färdigkokt ris (ca 3 portioner)
200 g fetaost
6 paprikor, olika färger
Gör så här:
Fräs rödlök, vitlök och urkärnad chili. Blanda ner färsen och låt allt bli genomstekt. Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Blanda ner riset och smula i osten. Blanda väl och fördela färsblandningen i de urkärnade och urgröpta paprikorna. Sätt in i ugnen på 200° i 10–15 minuter.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons