Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Deviled eggs – fyllda ägghalvor med räkor

15 mar, 2025
AvLena Söderström
Recept på fyllda ägghalvor med räkor
Lena Söderström
Ägg är ju påskens huvudrätt! Servera fyllda ägghalvor med räkor, gärna med lite tabasco på toppen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Fyllda ägghalvor med räkor

Deviled eggs som de kallas i USA är ett välkommet tillskott på påskbuffén. Tabasco eller cayennepeppar ger rätten härligt sting och chilihetta.

Fyllda ägghalvor med räkor
Bjud in till en härlig påskbuffé med läckra äggrätter, sillar, lax och gröna inslag med smak av vår Lena Söderström

10 stycken

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

5 stora ägg, hårdkokta
4 msk majonnäs
1 droppe tabasco
Salt

Garnering:

10 skalade räkor
Paprikapulver
Plockade örtblad, t ex timjan, oregano, dill

Gör så här:

  1. Låt de kokta äggen kallna. Skala dem, dela i halvor och ta ut gulorna.
  2. Mosa äggulorna fint med en gaffel. Blanda de mosade gulorna med majonnäs, 1 msk i taget, till slät, krämig konsistens. Smaka av med tabasco och salt till önskad styrka.
  3. Spritsa eller klicka fyllningen i ägghalvorna. Toppa med räkor. Garnera med paprikapulver och örter.

Foto: Lena Söderström

Annons