6 fyllda grönsaker – god och enkel bjudmat
1. Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater
Ugnsbakad lök blir söt och mjuk i smaken. Passar bra som tillbehör till grillat kött eller lax. Här med färskost, soltorkade tomater och basilika.
Till receptet >>
2. Fyllda tomater med parmachips och örtolja
Provencalefyllda tomater med spröda parmachips och ljuvlig örtolja. Servera som förrätt, som tillbehör till grillat kött eller på buffén.
Till receptet >>
3. Fyllda småpotatisar med parmesan och vitlökssås
Fyllda småpotatisar med parmesan är gott som lunch med sallad till, eller i en buffé. Servera med en kall vitlökssås och gärna en krispig sallad till.
Till receptet >>
4. Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost
Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.
Till receptet >>
5. Fylld avokado med krabba, chili och koriander
Avokado och krabba smakar verkligen fantastiskt ihop! Funkar lika bra som förrätt, lätt lunch eller som en del av en större buffé. Servera eventuellt med lite sweetchilisås.
Till receptet >>
6. Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter
Fylld portabello med pesto och mozzarella är ett smakrikt middagstillbehör som också blir en god förrätt med lite rucola till. Toppa med pinjenötter.
Till receptet >>
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips