Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

6 fyllda grönsaker – god och enkel bjudmat

28 maj, 2018
AvRedaktionen
Fyllda grönsaker är god och enkel bjudmat.
Det är dags för fyllda grönsaker att göra comeback – enkelt, festligt och fantastiskt gott! Perfekt som förrätt, tillbehör eller på en buffé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater

Ugnsbakad lök blir söt och mjuk i smaken. Passar bra som tillbehör till grillat kött eller lax. Här med färskost, soltorkade tomater och basilika.

Till receptet >>

Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.
Fylld rödlök med färskost och soltorkade tomater.

2. Fyllda tomater med parmachips och örtolja

Provencalefyllda tomater med spröda parmachips och ljuvlig örtolja. Servera som förrätt, som tillbehör till grillat kött eller på buffén.

Till receptet >>

Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.

3. Fyllda småpotatisar med parmesan och vitlökssås

Fyllda småpotatisar med parmesan är gott som lunch med sallad till, eller i en buffé. Servera med en kall vitlökssås och gärna en krispig sallad till.

Annons

Till receptet >>

Fyllda småpotatisar med parmesan och vitlökssås.
Fyllda småpotatisar med parmesan och vitlökssås.

4. Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost

Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.

Till receptet >>

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.
Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

5. Fylld avokado med krabba, chili och koriander

Avokado och krabba smakar verkligen fantastiskt ihop! Funkar lika bra som förrätt, lätt lunch eller som en del av en större buffé. Servera eventuellt med lite sweetchilisås.

Annons

Till receptet >>

Fylld avokado med krabba, chili och koriander.
Fylld avokado med krabba, chili och koriander.

6. Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter

Fylld portabello med pesto och mozzarella är ett smakrikt middagstillbehör som också blir en god förrätt med lite rucola till. Toppa med pinjenötter.

Till receptet >>

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.
Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons