Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda havrebakelser med färska bär

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
En perfekt avslutning på middagen. Dessutom är bakelserna roliga att göra. Garnera med ditt favoritbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 stycken

Tid: 20 minuter + 4 timmar för kesellan att rinna av

Du behöver:

150 g smör

1/2 dl strösocker

2 1/2 dl havregryn

2 1/2 dl vetemjöl

små aluminiumformar

Fyllning:

5 dl kesella

1 1/2 dl florsocker

1–2 tsk vaniljsocker

1 citron, skalet

Till garnering: färska bär

Gör så här:

Låt kesellan rinna av i kaffefilter i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och blanda socker, havregryn och mjöl till en deg. Smörj aluminiumformarna och tryck ut degen i dem. Grädda i 10–12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna och knacka dem ur formarna. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en sprits-påse. Tryck ut fyllningen i de kalla kakorna. Dekorera med färska bär.

Annons