Fyllda havrebakelser med färska bär
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
En perfekt avslutning på middagen. Dessutom är bakelserna roliga att göra. Garnera med ditt favoritbär.
Annons
20 stycken
Tid: 20 minuter + 4 timmar för kesellan att rinna av
Du behöver:
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
små aluminiumformar
Fyllning:
5 dl kesella
1 1/2 dl florsocker
1–2 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
Till garnering: färska bär
Gör så här:
Låt kesellan rinna av i kaffefilter i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och blanda socker, havregryn och mjöl till en deg. Smörj aluminiumformarna och tryck ut degen i dem. Grädda i 10–12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna och knacka dem ur formarna. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en sprits-påse. Tryck ut fyllningen i de kalla kakorna. Dekorera med färska bär.
Annons