Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan.
Fyllda rödlökar kan du enkelt göra i förväg, täcka och kyla fram till sista tillagningsmomentet. Gott och vegetariskt tillbehör till buffén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

små rödlökar

1 liter grönsaksbuljong

50 g ströbröd (eller panko)

1 msk färsk timjan (hackade)

50 g smör

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala lökarna, skär av toppen på varje och trimma rötterna å att lökarna står stadigt upprätta. Ställ dem i en ugnsform och häll grönsaksbuljong i tills botten är täckt 1 cm upp. Täck helt med folie och ugnsbaka i 1 timme.

Ta ut formen och låt lökarna svalna tillräckligt för att kunna ta i dem. Skär ut insidan av löken med en vass kniv och lämna ett tjockt skal kvar. Hacka den urtagna löken och blanda den med brödsmulor, timjan och smör. Krydda med salt och peppar. Fyll sedan löken med mixen och ugnsbaka i ytterligare 15–20 min tills fyllningen blivit genomvarm och gyllene på toppen.

Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan.
Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons