Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan
8 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
små rödlökar
1 liter grönsaksbuljong
50 g ströbröd (eller panko)
1 msk färsk timjan (hackade)
50 g smör
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala lökarna, skär av toppen på varje och trimma rötterna å att lökarna står stadigt upprätta. Ställ dem i en ugnsform och häll grönsaksbuljong i tills botten är täckt 1 cm upp. Täck helt med folie och ugnsbaka i 1 timme.
Ta ut formen och låt lökarna svalna tillräckligt för att kunna ta i dem. Skär ut insidan av löken med en vass kniv och lämna ett tjockt skal kvar. Hacka den urtagna löken och blanda den med brödsmulor, timjan och smör. Krydda med salt och peppar. Fyll sedan löken med mixen och ugnsbaka i ytterligare 15–20 min tills fyllningen blivit genomvarm och gyllene på toppen.
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New