Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda zucchini­blommor

24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på fyllda zucchiniblommor
Nicole Wilson fyller sina zucchiniblommor med färskost och parmesan och sedan friteras de frasiga och gyllenbruna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Fyllda zucchini­blommor

Vackra gula blommor fyllda med en mumsig ört-och parmesankräm. Kan man laga något mer förföriskt? Det blir inte så mycket mer Italien än så här! Amore!

Annons

10 stycken

Du behöver:

10 zucchiniblommor (hanblomman)
1 dl färskost
1 dl riven parmesan
1 näve hackade örter, t ex blandpersilja eller salvia
½ dl ströbröd
½ citron, rivet skal
1 msk pressad citronsaft
1 krm salt
Nymald svartpeppar

Fritering:

1 dl vetemjöl
1 ½ dl bubbelvatten
1 nypa salt
Frityrolja

Gör så här:

  1. Blanda färskost, parmesan, örter, ströbröd, citronskal, -saft, salt och peppar till en kräm.
  2. Fyll blommorna med krämen med hjälp av en liten sked, cirka 20 g per blomma. Knip till toppen lite försiktigt så att inte fyllningen åker ut.
  3. Förbered frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, bubbelvatten och salt. Hetta upp oljan i stekpanna med höga kanter. Doppa blommorna i frityrsmeten, skaka försiktigt av över­flödig frityrsmet och fritera blommorna i den heta oljan. Blommorna är klara när de blivit fint gyllenbruna. Låt rinna av och avsluta med lite flingsalt.

Recept: Nicole Wilson Foto: Karin Hasselström

Annons