Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Galet god comfort food

19 okt, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
hogrev-brasserad-i-svagdricka-och-enbar-med-syltade-tranbar-

Högrev brässerad i svagdricka och enbär med syltade tranbär

4 personer

Tid: 1 timme och 20 minuter

 

1 kg högrev

2 gula lökar

2 morötter

2 msk smör eller margarin

6 dl svagdricka

10 enbär

1 lagerblad

1 köttbuljongtärning

 

3 dl vispgrädde

2 tsk majsstärkelse (maizena)

flingsalt och peppar

ev. svartvinbärsgelé

 

syltade tranbär:

1/2 dl ättikssprit, 12 %

1 dl socker

1 1/2 dl vatten

1 kanelstång

5 hela nejlikor

2 dl frysta tranbär

 

till servering:

Potatispuré och gröna bönor

 

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i hälften av matfettet.

Skala och tärna lök och morötter. Fräs dem i matfettet i en stor kastrull tills de får fin färg. Tillsätt svagdricka, enbär, lagerblad och buljongtärning. Lägg i köttet och tillsätt vatten så att köttet nästan täcks. Låt sjuda 2-3 timmar

Annons

Syltade tranbär: Koka upp ättikssprit, socker och vatten med kanelstång och nejlikor och lägg sedan i tranbären. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från plattan och låt stå minst 1 timme.

Lyft upp köttet och rulla in det i smörpapper så länge. Sila av grönsaker och kryddor från buljongen och koka ner buljongen till hälften. Tillsätt grädden, koka yttrligare ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utblandat med lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt gelé

Skär köttet i skivor och värm eventuellt upp det försiktigt i ugnen om det svalnat för mycket. Servera med varm gräddsås, syltade tranbär, potatispuré och kokta gröna bönor.

 

Annons