Glutenfri saffranskaka med mandel
02 dec, 2016
AvMari Janson
Flera på ELLE-redaktionen sa att det här var en av de godaste saffranskakor de någonsin ätit – och den är verkligen grym! Receptet kommer från lilla Kea bageri i Bromma som satsar på att göra alla sina bröd och bakverk glutenfria.
Annons
Du behöver:
2 stora ägg
1 1/4 dl socker
1 dl rismjöl
1 dl maizena
1 tsk bakpulver
100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)
0,25 g saffran (eller efter smak)
ev en gnutta salt
mandelmassa och grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå, men ger lite struktur)
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite socker för mer smak och låt svalna lite.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt försiktigt men ordentligt.
- Grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
- Häll i lämplig form och grädda tills kakan är klar, den ska kännas torr vid test med en kniv eller sticka.
Annons