Gammaldags fudge med ingefära
19 dec, 2012
AvCarin Olsson
Vem kan motstå den här goda fudgen med ingefära? De smälter i munnen!
Annons
24 bitar
Tid: 40 minuter + tid för att stelna
Du behöver:
1 msk ljus sirap
2 dl mjölk
500 g socker
125 g smör
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk (397 g) vaniljextrakt
80 g syltad ingefära (hackad)
Gör så här:
Smält sirap, mjölk, socker och smör i en panna på medelhög värme. Rör tills sockret är löst.
Tillsätt den kondenserade mjölken och rör regelbundet med en träslev tills det blir gyllenbrunt, cirka 25 minuter. Ta bort från värmen och tillsätt vanilj och ingefära och vispa i 15 sekunder. Häll ner det i en smörad form och låt svalna och stelna. Skär i rutor och dekorera med en liten skiva av ingefära.
Från jobbet: Julens Godaste Gåvor
Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali
Annons