Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gazpacho – kall tomatsoppa

03 dec, 2017
AvRedaktionen
Gazpacho – kall tomatsoppa.
Gör gärna en ordentlig sats med gazpacho – perfekt att ha i kylen till lunch eller mellanmål. Toppa soppan med finhackade grönsaker och ringla över olivolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–7 personer

Du behöver:

10 medelstora mogna tomater

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gurka

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk agavesirap

1 dl olivolja

2 msk vinäger

1–2 dl vatten (beroende på hur tjock man vill ha soppan)

salt och svartpeppar efter smak

Garnering:

finhackade grönsaker och örter, gärna grön paprika, rödlök, timjan eller persilja

olivolja

sesamfrön

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i bitar och mixa allt i en blender eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sila soppan genom en finmaskig sil för att bli av med frön och resterande bitar av skinn från grönsakerna. Låt gärna stå kallt fram till servering.
  3. Toppa soppan med finhackade grönsaker och örter, ringla över en fin olivolja och strö över lite sesamfrön.
Gazpacho – kall tomatsoppa.
Gazpacho – kall tomatsoppa.

Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons