Gazpacho – kall tomatsoppa
03 dec, 2017
AvRedaktionen
Gör gärna en ordentlig sats med gazpacho – perfekt att ha i kylen till lunch eller mellanmål. Toppa soppan med finhackade grönsaker och ringla över olivolja.
Annons
6–7 personer
Du behöver:
10 medelstora mogna tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gurka
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk agavesirap
1 dl olivolja
2 msk vinäger
1–2 dl vatten (beroende på hur tjock man vill ha soppan)
salt och svartpeppar efter smak
Garnering:
finhackade grönsaker och örter, gärna grön paprika, rödlök, timjan eller persilja
olivolja
sesamfrön
Gör så här:
- Skär grönsakerna i bitar och mixa allt i en blender eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
- Sila soppan genom en finmaskig sil för att bli av med frön och resterande bitar av skinn från grönsakerna. Låt gärna stå kallt fram till servering.
- Toppa soppan med finhackade grönsaker och örter, ringla över en fin olivolja och strö över lite sesamfrön.
Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam
Annons