Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gazpacho med krutonger

25 okt, 2017
AvRedaktionen
Gazpacho med krutonger.
Gazpacho är en kall andalusisk grönsakssoppa toppad med finhackade grönsaker och krutonger. Välj den godaste tomatjuicen du kan hitta. Vinägern ger fin syra, och soppan blir bara godare av att göras i förväg och stå och dra. Förbered också krutongerna innan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 stora skalade tomater (skurna i bitar)

1 gurka (skalad och skuren i bitar)

1 gul lök (skalad och klyftad)

1 röd paprika (delad och urkärnad)

1/2 syrligt äpple (skuret i bitar)

1 stjälk blekselleri (skuren i bitar)

2 burkar tomatjuice (à 500 g )

3 msk olivolja

ca 2 msk mild rödvinsvinäger

några droppar tabasco

1 tsk salt och nymalen svartpeppar

2 vitlöksklyftor (skalade)

Till servering:

hackad tomat, hackad paprika, hackad lök, hackad gurka och brödkrutonger.

Gör så här:

Kör alla ingredienser i mixer. Kyl soppan. Servera med brödkrutonger och toppa med hackade grönsaker.

Gazpacho med krutonger.
Gazpacho med krutonger. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons