Gazpacho med krutonger
25 okt, 2017
AvRedaktionen
Gazpacho är en kall andalusisk grönsakssoppa toppad med finhackade grönsaker och krutonger. Välj den godaste tomatjuicen du kan hitta. Vinägern ger fin syra, och soppan blir bara godare av att göras i förväg och stå och dra. Förbered också krutongerna innan.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
2 stora skalade tomater (skurna i bitar)
1 gurka (skalad och skuren i bitar)
1 gul lök (skalad och klyftad)
1 röd paprika (delad och urkärnad)
1/2 syrligt äpple (skuret i bitar)
1 stjälk blekselleri (skuren i bitar)
2 burkar tomatjuice (à 500 g )
3 msk olivolja
ca 2 msk mild rödvinsvinäger
några droppar tabasco
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor (skalade)
Till servering:
hackad tomat, hackad paprika, hackad lök, hackad gurka och brödkrutonger.
Gör så här:
Kör alla ingredienser i mixer. Kyl soppan. Servera med brödkrutonger och toppa med hackade grönsaker.
Annons