Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gelégodisar med passionsfrukt

20 mar, 2025
Recept på gelégodisar med passionsfrukt
Lisa Björner
Tänk vad läckert att ställa fram en skål fyllt med eget hemgjort gelégodis med smak av passionsfrukt. Det är lördagsgodis deluxe!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Gelégodisar med passionsfrukt

Tänk på att det tar någon dag för godiset att stelna ordentligt.

Gula gelégodisar med passionsfrukt
Lisa Björner

65 stycken

Annons

Tid: 1 dygn

Du behöver:

2 dl strösocker (180 g)
½ dl glukossirap (65 g)
¾ dl vatten (75 g)
12 gelatinblad
7 kuber frysta passionsfrukter (ca 100 g passionsfruktskött)
½ tsk citronsyra
Strösocker att doppa i

Gör så här:

  1. Koka socker, glukossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra om för mycket, låt koka till 140º. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Tina och sila passionsfrukten i en finmaskig sil så du får bort kärnorna. Rör ner passionsfrukts­­purén i glukosblandningen och koka ihop till 115º. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vätskan.
  3. Ta av koket från värmen. Tillsätt citronsyra och de urkramade gelatinbladen. Rör runt tills allt har lösts upp.
  4. Häll smeten i små silikonformar. Eller häll den i en rektangulär form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåts­papper. Låt stelna i rumstempe­ratur i ca 1 dygn.
  5. Ploppa ut godisarna ur silikonformen och vänd runt dem i socker. Eller lyft upp den rektangulära massan, vänd i strösocker och skär i lagom stora rutor.

Foto: Lisa Björner

Annons