Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Getostbollar med gräslök

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
entertaining. Easter promise. p54-59. Goat's cheese balls with chives and pink peppercorns

Getostbollar med gräslök

och rosépeppar

16 bitar

Tid: 25 minuter

De vackra bollarna är väldigt enkla att göra. Stansa ut runda cirklar ur brödet med en kakform eller skär ut små rutor.

16 bitar surdegsbröd

2 msk olivolja av god kvalitet

1 getostrulle (ca 200 g)

1 liten knippa gräslök (finhackad)

3 msk rosépepparkorn (mortlade)

Sätt ugnen på 200°. Ringla olivolja på brödet och grilla i ugnen tills bröden är lätt rostade. Ta ut och ställ åt sidan. Skär getosten i 16 bitar, rulla dem till små bollar i handflatan. Rulla hälften i gräslökshack och hälften i rosépepparkross. Förvara getostbollarna i kylen tills det är dags att servera, lägg dem då på brödet och låt dem stå 5 minuter i rumstemperatur.

Annons