Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Getostcréme med tomater och pita

30 sep, 2015
AvCassandra Lindblom
Getostcréme med bakade tomater och krispigt pitabröd är ett supergott tillbehör till grillat, gärna lamm eller nötkött.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Getostcréme med tomater och pita.
Getostcréme med tomater och pita.

4 personer

Tid: 3 timmar och 15 minuter

Du behöver:

12 körsbärstomater (halverade)

olivolja

1 tsk socker

1 tsk havssalt

4 Santa Maria mexican pita-bröd

300 g getost

svartpeppar

2 tsk färsk oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 140° (ej varmluft). Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt, ringla över olivolja och strö över socker och salt. Rosta i ugn­en i cirka 3 timmar tills de är torkade, lite mjuka, men inte brända. Låt svalna. Skär pitabröden i trianglar, pensla med olja, strö över havssalt och rosta i ugnen på 175° tills de är krispiga.

Fördela getosten på 4 tallrikar, krydda med svartpeppar och oregano. Ringla över olivolja. Servera med tomaterna och de krispiga pitabröden.

Annons