Getostpaket med senapsdressing
6 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 msk olivolja
2 gula lökar (tunt skivade)
1 liten röd chili (urkärnad och finhackad)
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk socker
salt och svartpeppar
270 g filodeg (precis tinad om den varit fryst), 12 ark
50 g smör (smält)
2 getostpaket med kant à 120 g/st (slantade i 3 delar var)
70 g sallad, till exempel maché
2 endivesalladshuvuden
50 g valnötter (hackade)
Senapsdressing:
1 msk grovkornig senap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
3 msk jungfruolivolja
Gör så här:
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i lök och chili och låt det mjukna och karamelliseras utan att bli bränt, cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger och socker, salta och peppra och koka ihop i ytterligare 5 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smält smör. Lägg på ytterligare ett ark och skär i två bitar.
Lägg upp cirka en tesked karamelliserad lök mitt på arket, toppa med en skiva getost och lägg på ytterligare en tesked lök. Pensla degen runtomkring med smält smör och lyft sedan upp ändarna och snurra runt dem till ett paket som håller ihop. Gör likadant med resten. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills de blir gyllene.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och arrangera salladsbladen på tallrikar. Ringla över dressingen och strö över valnötter. Lägg på paketen och servera.