Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Getostpaket med senapsdressing

25 sep, 2015
AvCassandra Lindblom
De här getostpaketen med senapsdressen är enkla att göra och smakar fantastiskt. Ingen kan motstå kombinationen av getost och karamelliserad lök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Getostpaket med senapsdressing.
Getostpaket med senapsdressing.

6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 msk olivolja

2 gula lökar (tunt skivade)

1 liten röd chili (urkärnad och finhackad)

2 msk äppelcidervinäger

1 tsk socker

salt och svartpeppar

270 g filodeg (precis tinad om den varit fryst), 12 ark

50 g smör (smält)

2 getostpaket med kant à 120 g/st ­(slantade i 3 delar var)

70 g sallad, till exempel maché

2 endivesalladshuvuden

50 g valnötter (hackade)

Senapsdressing:

1 msk grovkornig senap

1 msk honung

1 msk äppelcidervinäger

3 msk jungfruolivolja

Gör så här:

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i lök och chili och låt det mjukna och karamelliseras utan att bli bränt, cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger och socker, salta och peppra och koka ihop i ytterligare 5 minuter.

Annons

Sätt ugnen på 200°. Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smält smör. Lägg på ytterligare ett ark och skär i två bitar.

Lägg upp cirka en tesked karamelliserad lök mitt på arket, toppa med en skiva getost och lägg på ytterligare en tesked lök. Pensla degen runtomkring med smält smör och lyft sedan upp ändarna och snurra runt dem till ett paket som håller ihop. Gör likadant med resten. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills de blir gyllene.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och arrangera salladsbladen på tallrikar. Ringla över dressingen och strö över valnötter. Lägg på paketen och servera.

Annons