Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin
10 maj, 2017
AvRedaktionen
Försvinnande god pasta med lammfärs, oliver och rosmarin. Strö över rikligt med finriven getost vid servering. Receptet är skapat av Markus Aujalay.
Annons
4 personer
Du behöver:
400 g gigli (eller annan pasta)
200 g lammfärs
4 msk olivolja
4 vitlöksklyftor (hackade)
1 färsk röd chili (hackad)
1 dl vitt vin
finrivet skal från 1/2 citron
1 burk hela tomater (hackade)
1 dl pastavatten
1 kvist färsk rosmarin (plockade blad)
1 dl svarta oliver med kärna
salt
svartpeppar
Till servering:
rikligt med finriven getost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn lammfärsen i olivolja. Lägg i vitlök och chili och låt fräsa med i 1 minut. Häll på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt citronskal, tomater, vatten från pastakoket, rosmarin och oliver. Låt koka ihop i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan. Strö över rikligt med finriven getost vid servering.
Av: Markus Aujalay
Foto: Ingvar Eriksson
Annons