Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin

10 maj, 2017
AvRedaktionen
Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.
Försvinnande god pasta med lammfärs, oliver och rosmarin. Strö över rikligt med finriven getost vid servering. Receptet är skapat av Markus Aujalay.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g gigli (eller annan pasta)

200 g lammfärs

4 msk olivolja

4 vitlöksklyftor (hackade)

1 färsk röd chili (hackad)

1 dl vitt vin

finrivet skal från 1/2 citron

1 burk hela tomater (hackade)

1 dl pastavatten

1 kvist färsk rosmarin (plockade blad)

1 dl svarta oliver med kärna

salt

svartpeppar

Till servering:

rikligt med finriven getost

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn lammfärsen i olivolja. Lägg i vitlök och chili och låt fräsa med i 1 minut. Häll på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt citronskal, tomater, vatten från pastakoket, rosmarin och oliver. Låt koka ihop i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan. Strö över rikligt med finriven getost vid servering.

Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.
Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.

Av: Markus Aujalay
Foto: Ingvar Eriksson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons