Gin och tonic på pinne – säsongens godaste isglass
23 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Slå två flugor i en smäll och bjud på frisk G&T-glass som efterrätt! Livet på en pinne helt enkelt!
Annons
isglass på Gin och tonic
En gin & tonic på maten är aldrig fel. Särskilt inte om den serveras som isglass!
6 stycken
Du behöver:
1/2 dl gin
71/2 dl tonic med flädersmak
1 lime, saften
1 lime, i tunna skivor
50 g blåbär
Gör så här:
- Blanda gin, tonic och saften från en lime. Lägg 5–6 st blåbär och tunna limeskivor i glassformarna, fyll upp med vätskan. Frys 1 timme, stoppa sedan i en glasspinne i varje glass och frys över natten. Doppa i hett vatten för att lossa formen.
- Eftersom alkoholen gör att glassen smälter snabbare när den tagits från frysen är det bra att servera glassarna på is.
Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK
Annons