Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gin och tonic på pinne – säsongens godaste isglass

23 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på gin och tonic på pinne
Slå två flugor i en smäll och bjud på frisk G&T-glass som efterrätt! Livet på en pinne helt enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Vintrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

isglass på Gin och tonic

En gin & tonic på maten är aldrig fel. Särskilt inte om den serveras som isglass!

Så gör du gin och tonic på pinne

6 stycken

Du behöver:

1/2 dl gin
71/2 dl tonic med flädersmak
1 lime, saften
1 lime, i tunna skivor
50 g blåbär

Gör så här:

  1. Blanda gin, tonic och saften från en lime. Lägg 5–6 st blåbär och tunna limeskivor i glassformarna, fyll upp med vätskan. Frys 1 timme, stoppa sedan i en glasspinne i varje glass och frys över natten. Doppa i hett vatten för att lossa formen.
  2. Eftersom alkoholen gör att glassen smälter snabbare när den tagits från frysen är det bra att servera glassarna på is.

Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK

Annons