Söt syrlig gin och tonic med björnbär
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Få saker går upp mot att svalka sig med en klassisk gin och tonic med en citronskiva i. Här kommer ett recept på GT 2.0 med björnbär och balsamvinäger!
Annons
Björnbärs gin och tonic
Att göra olika gin och tonic-varianter har länge varit på frammarsch, där man laborerar med olika ginsmaker, tonic-sorter och garnering. Men det går också att uppdatera den klassiska drinken med olika sockerlag, som den här: en lag av björnbär, spetsad med balsamvinäger, vilket ger en djup och mustig smak som är perfekt till de kryddiga tonerna i gin.
6 drinkar
Du behöver:
1 dl frysta björnbär
1 dl strösocker
1 dl balsamvinäger
Is
24 cl gin
1 liter tonic
Garnering:
12 björnbär
Gör så här:
- Blanda björnbär och socker i en skål och låt dra i 2 timmar. Mosa bären med gaffel och låt stå i kylen till nästa dag.
- Tillsätt balsamvinägern, rör om och låt stå i kylen övertäckt en vecka, rör om i skålen varje dag. Sila av lagen i en liten tillbringare.
- Lägg en massa is i sex glas. Häll på 1–2 matskedar av björnbärslagen och 4 cl gin i vardera glas och fyll upp med tonic. Garnera med tinade björnbär och servera genast.
Recept: Sofia Andersson Foto: Stockfood, Inge Skovdal, Columbus Leth
Annons