Gin och tonic med syrensirap
23 mar, 2020
AvRedaktionen
Bjud på en drink som både är god och vacker! Magisk gin och tonic med syrensirap. Garnera med syrenblommor.
Annons
1 cocktail
Syrensirap är supergod både i drinkar – men även till bakverk.
Gin och tonic:
6 cl gin
1/2 citron, saften
1 dl tonic
3 cl syrensirap (se recept nedan)
Isbitar
Syrener, till dekoration
Syrensirap:
5 dl syrenblommor (utan stammar och blad)
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vatten
5 björnbär
Gör så här:
- Skölj syrenklasarna under kallt vatten.
- Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten tills allt socker är upplöst.
- Höj värmen och låt koka i två minuter.
- Lägg blommorna och björnbär i en skål och häll den varma lagen över.
- Pressa ner blommorna med en mortel eller cocktailstöt så de mosas lite.
- Låt dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommorna och bären så all saft och färg följer med. Förvara i kyl.
- Fyll ett highballglas med is. Fyll på med vin.
- Pressa i saften från en halv citron och fyll på med tonic.
- Toppa med syrensirap och rör om.
- Servera med några extra syrenblommor.
Av: Rebecca Wictor, Sara Andersson
Foto: Inge Skovdal, Columbus Leth
LÄS MER:
3 trendiga twister av Gin & Tonic
Annons