Gin och tonic på pinne
31 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Frys in gin, sockerlag och gurka över natten och servera sedan glassen i ett glas med tonic. Ett nytt och roligt sätt att servera en klassisk GT.
Annons
Gin och tonic på pinne
Spritsig och svalkande, en ny favorit (och det gör inget om den smälter!).
6 drinkar
Du behöver:
2 lime
¾ dl gin
1 liter tonic
¼ gurka
Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten
Gör så här:
- Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt svalna. Pressa lime, häll över den kalla sockerlagen, gin och 2 ½ dl tonic. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Fördela 2–3 gurkskivor i sex glassformar och ställ in i frysen. Ta ut efter 2 timmar och sätt i en glasspinne.
- Frys över natten. Servera i ett glas tonic tillsammans med gurksnittar och fetaost vända i dill, salt och svartpeppar.
Recept: Julie Hey, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner
Annons