Glammig guldtårta med chokladhare
02 mar, 2016
AvRedaktionen
Baka påskens glammigaste tårta i glittrande guld! Fyllningen består av hallon, choklad och grädde och en chokladhare från Lindt blir kronan på verket. En garanterad succétårta!
Annons
Botten
4 st ekologiska ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
Glasyr och fyllning
5 dl grädde
hallonsylt
frysta/färska hallon
185 g mörk choklad av god kvalitet
200 g marsipan
Lindt chokladhare, 100 g
ätbar guldfärg, gärna i sprayform
Botten:
- Sätt på ugnen på 185 grader.
- Kläck i äggen tillsammans med sockret i en bunke. Vispa hårt! Det skall nästan gå att hålla bunken upp och ned.
- Vänd försiktigt i vetemjölet och blanda med kakao.
- Häll över i en springform och grädda i ugnen tills den fått en fin gyllene färg, ca 35 minuter. Låt kallna försiktigt, plasta gärna in den och låt stå till dagen efter, då blir den enklare att skära.
Montera tårtan:
- Skär tårtbotten i tre lika stora lager.
- Bre på hallonsylt och lägg på färska/frysta hallon på nedersta botten och täck med ännu en tårtbotten.
- Vispa grädden lätt, rör ned smält choklad och fortsätt sen att vispa tills den får tjock och jämn konsistens. Klicka på nästan all chokladgrädde och forma med en slickepott till en jämn yta uppnås.
- Lägg på översta lagret, och fördela ut den resterande grädden.
- Kavla ut marsipanen tunt på ett bord, använd florsocker så att den inte fastnar. Lägg sedan marsipanen lätt över tårtan och spänn den medan du tänjer den längs kanterna. Skär sedan bort kanter som blir över så att du får en rund form på tårtan.
- Klä av en chokladhare från Lindt och placera den på toppen av tårtan
- Spraya hela tårtan inklusive chokladharen med ätbar guldfärg
Annons