Glammiga glöggdrinkar till julminglet
Så här års kan vi bara inte få nog av mumsiga glöggdrinkar som lyfter julmyset ytterligare ett snäpp. Efter sommarens Aperol Spritz-frossa, vad passar väl bättre än en glöggvariant av samma drink? Och vem vill inte tindra med ögonen med ett glas Blossapolitan i handen?
Det är glöggtillverkaren Blossa som har snott ihop fem goda drinkar med glögg som bas, både med och utan alkohol.
– Vi hoppas att man med de här vinterdrinkarna blir inspirerad till att använda glögg på ett otraditionellt sätt. Det vore kul om människor vågar testa och överraska sina gäster med en glöggdrink i vinter, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager på Altia Sweden.
1. Blossa Spritz
Du behöver:
40 ml Blossa Glögg Original
80 ml Prosecco
30 ml sodavatten
Gör så här: Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med riktig med is. Garnera med en apelsinklyfta och nejlika.
2. Alkoholfri Spritz
Du behöver:
50 ml Blossa alkoholfri eller 2,2 % röd (Prova gärna även med Blossa Vinteräpple eller Blossa Hantverksglögg 2018 Svartvinbär)
80 ml alkoholfritt vitt mousserande vin
20 ml sodavatten
Gör så här: Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med rikligt med is. Garnera med äpple eller lingon.
3. Blossa Gimlet
En lite snällare martini med citrustwist.
Du behöver:
40 ml Blossa vitvinsglögg
20 ml vodka
1 cl citronjuice
Gör så här: Häll ingredienserna i ett högt glas. Addera is och rör om. Servera i ett martiniglas. Garnera med citronzest.
4. Blossapolitan
Du behöver:
5 cl valfri Blossa Glögg, gärna årets smak Blossa 18
1 cl Triple Sec
5 cl tranbärsjuice
2 cl limejuice
Gör så här: Häll alla ingredienser i en shaker. Addera rikligt med is och skaka ordentligt i ca 10–15 sek. Häll upp i ett martiniglas. Garnera med flamberad apelsinzest.
5. Alkoholfritt vinter-te
Du behöver:
50 ml Blossa 0 % eller Blossa 2,2 %
1 tsk honung
100 ml varmt te
40 ml lätt vispad grädde
Gör så här: Brygg ditt favorit-te (till exempel rooibos). Bygg din drink som en Irish Coffee. Addera glögg, honung och skållhett te i ett glas som klarar värme. Rör om. Skikta den lätt vispade grädden med sked. Pudra kanel på toppen.