Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella
22 dec, 2015
AvRedaktionen
Fantastiskt god och enkel förrätt! Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella toppade med pinjenötter. Funkar även med överbliven julskinka.
Annons
8 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
12 färska fikon (halverade)
3 msk sherryvinäger
2 msk farinsocker
3 mozzarella (riven i bitar)
8 skivor serranoskinka
50 g rucola
4 msk pinjenötter (torrostade)
Dressing:
1 msk sherryvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg fikonen med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda sherryvinäger och socker och skeda över fikonen. Grilla i ugnen tills de mjuknar, cirka 10–15 minuter. Fördela fikonen på tallrikar, tillätt mozzarella, skinka och några rucolablad. Vispa ihop dressingen och ringla över. Toppa med pinjenötter.
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New
Annons