Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella.
Fantastiskt god och enkel förrätt! Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella toppade med pinjenötter. Funkar även med överbliven julskinka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

12 färska fikon (halverade)

3 msk sherryvinäger

2 msk farinsocker

3 mozzarella (riven i bitar)

8 skivor serranoskinka

50 g rucola

4 msk pinjenötter (torrostade)

Dressing:

1 msk sherryvinäger

3 msk olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg fikonen med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda sherryvinäger och socker och skeda över fikonen. Grilla i ugnen tills de mjuknar, cirka 10–15 minuter. Fördela fikonen på tallrikar, tillätt mozzarella, skinka och några rucolablad. Vispa ihop dressingen och ringla över. Toppa med pinjenötter.

Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella.
Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons