Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glaserat revbensspjäll med grillad majs

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Glaserat revbensspjäll med grillad majs

4 personer

Tid: 1 1/2 timme

 

Hemligheten med revbensspjäll är att förkoka dem före grillning – det ger ett saftigt resultat.

 

1–1 1/2 kg tjocka

revbensspjäll

3–4 szechuanpepparkorn

1 bit färsk ingefära

2 kycklingbuljongtärningar

salt

2 tomater

2 lime

ca 3 majskolvar

 

Lägg revbensspjällen i en stor kast­rull och täck med vatten. Lägg i peppar, ingefära delad i mindre

bitar och buljongtärningarna. Salta. Sjud under lock ca 1 timme

eller tills benen går att lossa. Ställ undan att svalna i spadet.

 

glaze:

2 msk råsocker

2 dl olivolja

2 msk soja

1 tsk szechuanpeppar

(stött)

1 bit färsk ingefära

(skalad och riven)

 

Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull. Värm tills råsockret smälter. Pensla revbenen med lite olja och lägg på grillen med tjocka sidan ner. Grilla vackert brunt och krispigt. Pensla revbenen med glazen direkt efter att du tagit av dem från grillen. Servera med grillad färsk tomat, lime, majs och en klick aprikoschutney.

av Anna Ranung

foto Per Ranung

Annons