Glaserat revbensspjäll med grillad majs
Glaserat revbensspjäll med grillad majs
4 personer
Tid: 1 1/2 timme
Hemligheten med revbensspjäll är att förkoka dem före grillning – det ger ett saftigt resultat.
1–1 1/2 kg tjocka
revbensspjäll
3–4 szechuanpepparkorn
1 bit färsk ingefära
2 kycklingbuljongtärningar
salt
2 tomater
2 lime
ca 3 majskolvar
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull och täck med vatten. Lägg i peppar, ingefära delad i mindre
bitar och buljongtärningarna. Salta. Sjud under lock ca 1 timme
eller tills benen går att lossa. Ställ undan att svalna i spadet.
glaze:
2 msk råsocker
2 dl olivolja
2 msk soja
1 tsk szechuanpeppar
(stött)
1 bit färsk ingefära
(skalad och riven)
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull. Värm tills råsockret smälter. Pensla revbenen med lite olja och lägg på grillen med tjocka sidan ner. Grilla vackert brunt och krispigt. Pensla revbenen med glazen direkt efter att du tagit av dem från grillen. Servera med grillad färsk tomat, lime, majs och en klick aprikoschutney.
av Anna Ranung
foto Per Ranung