Glassbomb med hallon- och mangosorbet
07 dec, 2016
AvRedaktionen
En festmeny behöver en gnistrande avslutning. Glassbomberna kan ligga färdiga i frysen några veckor. Bara att plocka fram och servera.
Annons
6 personer
Tid: 30 min + 4 timmar
Du behöver:
1 liter hallonsorbet
1 liter mangosorbet
200 g vit choklad
strössel
Gör så här:
Skopa ur och forma glassen till runda bollar, några med bara hallon- respektive mangosorbet, och några med hälften- hälften. Det blir en kul överraskning när man skär i dem sedan. Lägg sorbetbollarna i plastfolie och frys dem igen några timmar. Det är viktigt att de är riktigt kalla när de ska doppas i chokladen.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Låt den svalna något. Dra bort plasten runt glassen och doppa de iskalla bollarna i chokladen. Strö över strösslet och sätt snabbt in bollarna i frysen igen. Det är lite kladdigt och man får vara snabb, men det är väl värt jobbet.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons