Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glassbomb med hallon- och mangosorbet

07 dec, 2016
AvRedaktionen
Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.
En festmeny behöver en gnistrande avslutning. Glassbomberna kan ligga färdiga i frysen några veckor. Bara att plocka fram och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 min + 4 timmar

Du behöver:

1 liter hallonsorbet

1 liter mangosorbet

200 g vit choklad

strössel

Gör så här:

Skopa ur och forma glassen till runda bollar, några med bara hallon- respektive mangosorbet, och några med hälften- hälften. Det blir en kul överraskning när man skär i dem sedan. Lägg sorbetbollarna i plastfolie och frys dem igen några timmar. Det är viktigt att de är riktigt kalla när de ska doppas i chokladen.

Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Låt den svalna något. Dra bort plasten runt glassen och doppa de iskalla bollarna i chokladen. Strö över strösslet och sätt snabbt in bollarna i frysen igen. Det är lite kladdigt och man får vara snabb, men det är väl värt jobbet.

Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.
Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons