Glasstårta med björnbärsfyllning
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
En sådan här maffig glasstårta med björnbärsfyllning förtjänar att vara kvällens stjärna. Bättre avslut på en god middag är svårt att hitta!
Annons
Glasstårta med björnbärsfyllning
Italiensk panettone är perfekt att använda som tårtbotten!
6–8 portioner
Du behöver:
1 ½ liter yoghurtglass med bärsmak, till exempel björnbär
1 panettone, ca 850 g, eller färdiga tårtbottnar
2 dl lemon curd
Smörkräm:
350 g smör, rumsvarmt
10 dl (600 g) florsocker
2 msk citronsaft
5 msk koncentrerad björnbärssaft
Garnering:
Stjärnanis
Ätliga blommor
Physalis, björnbär och andra bär
Gör så här:
- Skär panettonen i fyra lika stora bitar. Lägg botten på ett tårtfat och bred på glass. Bred på ett tunt lager lemon curd på nästa tårtbotten, vänd på den och lägg den med lemon curd-sidan ovanpå tårtbotten med glass. Bred sedan på ett lager glass även på den tårtbiten, och upprepa med nästa bit. På den sista biten breder du bara på lemon curd och lägger den med lemon curd-sidan ovanpå den tredje glasstäckta tårtbiten. Använder du panettone ser du till att den rundade sidan hamnar uppåt. Täck glasstårtan med ett lager plastfolie och ställ in i frysen, minst 2 timmar.
- Mät upp smör och florsocker i en bunke. Rör ihop lite försiktigt och mixa sedan med stavmixer eller elvisp till en luftig massa. Tillsätt lite citronsaft och björnbärssylt i taget tills du får en härligt rosalila kräm. Ta ut tårtan från frysen och bred smörkrämen över. Garnera och servera.
Recept: Ajda Mehmet Styling Jessica Lek, Maaike Koorman Foto: Jeroen van der Spek
Annons