Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glasstårta med björnbärsfyllning

24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på glasstårta med björnbärsfyllning
En sådan här maffig glasstårta med björnbärsfyllning förtjänar att vara kvällens stjärna. Bättre avslut på en god middag är svårt att hitta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Glasstårta med björnbärsfyllning

Italiensk panettone är perfekt att använda som tårtbotten!

Så gör du en glasstårta med björnbärsfyllning

6–8 portioner

Du behöver:

1 ½ liter yoghurtglass med bärsmak, till exempel björnbär
1 panettone, ca 850 g, eller färdiga tårtbottnar
2 dl lemon curd

Smörkräm:

350 g smör, rumsvarmt
10 dl (600 g) florsocker
2 msk citronsaft
5 msk koncentrerad björnbärssaft

Garnering:

Stjärnanis
Ätliga blommor
Physalis, björnbär och andra bär

Gör så här:

  1. Skär panettonen i fyra lika stora bitar. Lägg botten på ett tårtfat och bred på glass. Bred på ett tunt lager lemon curd på nästa tårtbotten, vänd på den och lägg den med lemon curd-sidan ovanpå tårtbotten med glass. Bred sedan på ett lager glass även på den tårtbiten, och upprepa med nästa bit. På den sista biten breder du bara på lemon curd och lägger den med lemon curd-sidan ovanpå den tredje glasstäckta tårtbiten. Använder du panettone ser du till att den rundade sidan hamnar uppåt. Täck glasstårtan med ett lager plastfolie och ställ in i frysen, minst 2 timmar.
  2. Mät upp smör och florsocker i en bunke. Rör ihop lite försiktigt och mixa sedan med stavmixer eller elvisp till en luftig massa. Tillsätt lite citronsaft och björnbärssylt i taget tills du får en härligt rosalila kräm. Ta ut tårtan från frysen och bred smörkrämen över. Garnera och servera.

Recept: Ajda Mehmet Styling Jessica Lek, Maaike Koorman Foto: Jeroen van der Spek

Annons