Glöet Gold Sparkling – mousserande glögg som glittrar
Älskar du bubbel? Älskar du glögg? Då har vi drycken för dig! Nu lanseras Glöet Gold Sparkling – en mousserande glögg som skimrar i guld. Ett riktigt läckert sätt att inleda julmyset!
Allt startade med att det finska paret Anette och Juha-Matti Raunio bjöd sina vänner på glögg toppat med mousserande vin och vips hade de skapat en helt ny kategori för juliga mousserande viner. Ett uppskattat fräscht och modernt alternativ till den traditionella glöggen.
– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. De gillade kombinationen av det festliga mousserande vinet med den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet som lanserades 2015, berättar Anette Raunio.
Prisbelönt guldskimrande mousserande glögg
Glöet Gold Sparkling doftar apelsin och citron med gyllene flingor som svävar omkring i glaset. Du hittar även de klassiska tonerna av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig med en fin balans och fräschör. De gyllene flingorna av purpurin (som givetvis är ätbara) tillsätts innan buteljering och skapar den glittrande effekten.
– Vänder du flaskan med Glöet Gold försiktigt innan du öppnar så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp, berättar Glöets medgrundare Anette Raunio.
Glöet Gold Sparkling har även vunnit en bronsmedalj i The International Wine & Spirit Competition (IWCS) som grundades 1969. Tävlingen är det största världsmästerskapet för viner med deltagare från över 90 länder.
Lägre alkohol- och sockerhalt
– En dryckestrend bland konsumenter är att vi önskar lättare alternativ, både när det gäller alkohol och socker. Därför har vi gjort den mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling med en lägre alkoholhalt på 8%. I produktutvecklingen av har vi också valt en låg sockerhalt och Glöet Gold Sparkling har den lägsta sockerhalten av alla våra Glöet, berättar Anette Raunio.
Serveringstips
- Glöet Gold Sparkling serveras väl kyld i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin.
- Vänd flaskan försiktigt innan du öppnar så att de gyllene flingorna följer med och skapar en skimrande effekt.
- Dekorera med pomeransskal eller en limeskiva i glaset.
Foto: Glöet