Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter
13 dec, 2018
AvRedaktionen
De här glöggkokta päronen passar perfekt på buffébordet och som efterrätt. Servera päronen varma eller kalla tillsammans med smulad ost och valnötter.
Annons
6 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 flaska glögg (med eller utan alkohol)
6 päron
150 g stiltonost
50 g valnötter
3 msk flytande honung
Gör så här:
- Koka upp glöggen i en kastrull och lägg i päronen, som först skalats. Låt sjuda i glöggen i 25–30 minuter. Päronen ska bli mjuka men får inte koka sönder. Känn försiktigt med en vass kniv om de är mjuka.
- Lägg nötterna på ett ugnsfast fat, ringla över honungen. Rosta i ugnen ett par minuter på ca 220°, tills de fått fin gyllene färg.
- Servera päronen varma eller kalla tillsammans med smulad ost och valnötter.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons